www.kragujevac.co.rs

vodic-za-ekupovinu

“Dnevnik jednog ludaka”

oktobar 30, 2014 od Svetlana Timotijevic za Kultura, Vesti sa 0 komentara

ludakU petak, 31. oktobra u 20 sati, na Sceni Joakim Vujić, monodrama “Dnevnik jednog ludaka” u režiji Dušana Stanikića.

Glumac monodrame je Ivan Vidosavljević.

Gogoljeva pripovetka “Dnevnik jednog ludaka” uticala je na gotovo sve pisce Evrope tog vremena. Između ostalih, Dostojevski je prema njoj napisao svoje Zapise iz podzemlja.

U predstavi Knjaževsko-srpskog teatra reč je o ispovesti mentalno obolelog činovnika koji, shvativši da se nalazi u ludnici, pokušava da pronađe rešenje u bezizlaznoj situaciji.
Zanimljivo je da je sličnu sudbinu doživeo i sam Gogolj, jedan od najznačajnijih ruskih pisaca 19. veka.

JKP “Čistoća” spremna za zimu

oktobar 30, 2014 od Svetlana Timotijevic za Događaji, Vesti sa 0 komentara

Javno komunalno preduzeće “Čistoća“ kome je povereno održavanje gradskih, prigradskih i seoskih puteva u dužini od oko 500km spremno je za nastupajuću zimsku sezonu. Kao i svake godine, pred početak zime, danas je u krugu ovog preduzeća održana zimska smotra, kompletan pregled zimske službe, kako bi se ustanovilo da li su vozila i ostala mehanizacija ispravni, a agregati za posipanje puteva poručeni u dovoljnim količinama.

Untitled-1

Ni ove godine se ništa nije značajno menjalo u sistemu čišćenja, imamo pet ekipa u gradu i četiri ekipe na selu, to je ono što se zove prvi prioritet. U ovom trenutku su količine soli oko 100 tona, a potrebno je oko 2000 tona, trenutke količine rizle su oko 200 tona, a potrebno je oko 4000 tona. Sve potrebne količine agregata su ugovorene, i u zavisnosti od priliva novca odvijaće se isporuka soli i rizle – rekao je Zoran Jovanović, član Gradskog veća za komunalnu privredu.

Današnjoj zimskoj smotri prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, Preduzeća za izgradnju grada i Situacionog centra grada Kragujevca.

Bez struje

oktobar 30, 2014 od Svetlana Timotijevic za Servis, Vesti sa 0 komentara

StrujaZbog radova na niskonaponskoj mreži (rekonstrukcija mreže) dana 31.10.2014. godine u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u delu naselja Lipe (ul. Mlavska, Orahovačka, Božidara Maslarića, Mladenovačka).

Zbog seče rastinja pored trase niskonaponske mreže dana 31.10.2014. godine u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u delu naselja Gornja Sabanta – Crkva.

Zbog radova na niskonaponskoj mreži (podizanje armirano-betonskih stubova) dana 31.10.2014. godine u vremenu od 10.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u delu naselja Ilina voda (ul. Vojvode Vuka).

Ukoliko vremenski uslovi ne dozvole obavljanje navedenih radova Elektrodistributivno preduzeće Elektrošumadija će blagovremeno obavestiti potrošače o ponovnom terminu isključenja.

 

“Feštica – veštica” u Plazi

oktobar 30, 2014 od Svetlana Timotijevic za Događaji, Vesti sa 0 komentara

I ove godine, Šoping centar Kragujevac Plaza organizuje najbolju jesenju zabavu –maskenbal “Feštica – veštica”, koji de se održati 31. oktobra u centralnom holu šoping centra!

festica vestica web news

Svi posetioci, a posebno oni najmlađi, imaće priliku da uživaju u uzbudljivom programu punom besplatnih aktivnosti, kao što su oslikavanje lica i bundevica, predstava, puno slatkiša, DJ I, naravno, izbor za najbolje kostime, čije pobednike očekuju sjajne nagrade!

Posetioci koji žele da učestvuju u takmičenju za najbolje kostime su pozvani da se prijave na dan događaja od 16h do 17:30h na promo pultu u centralnom holu. Svi učesnici će biti fotografisani, a njihove fotografije postavljene u facebook aplikaciji šoping centra.

Najbolji kostim će se birati u tri kategorije (uzrast do 3 godine, 4 – 9 godina i 10 -14 godina), a glasanje de trajati od 3. novembra do 7. novembra. Pobednici će dobiti vredne nagrade koje su obezbedile neke od prodavnica Dexy Co, Idea, Sport Vision, Mc Donald’s, Cineplexx, Mladinska knjiga,Ciciban, Candy Universe, Arena Fun Factory, Galaxy Code, Handy, Bonatti!

Pop duo “Ti” i kantautorka Dojo

oktobar 30, 2014 od Svetlana Timotijevic za Kultura, Vesti sa 0 komentara

U petak, 31. oktobra, u 21:30 sati, u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, grupa ” Ti” promovisaće svoj album „Vidimo se!”.

Ti_i_Dojo

 

Specijalna gošća koncerta biće novosadska kantautorka Dojo, koja će publici predstaviti svoj prvi EP „Endings”.

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-­a, i u leto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gde Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište. Muzika grupe Ti je puna pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, punih i prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i Trajčetovih ritmova koji obuzimaju i stvaraju prijatnu atmosferu lenjeg kišnog popodneva provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

Novosadska kantautorka Dunja Dačić prvi put je stala na binu kao Dojo u oktobru 2013. godine. Bio je to trenutak kada je regionalna muzička scena počela da dobija sasvim nove boje, kroz kompleksne ali pitke tonove – melodije koje bude sva čula. Dojo kao paletu koristi gitaru, sintisajzere i semplove i, u kombinaciji sa glasom koji obuzima, kreira magičnu zvučnu sliku. Nastupajući uglavnom kao specijalna gošća grupe Ti, Dojo je za kratko vreme uspela da šarmira publiku pre svega svojom senzualnošću i specifičnim stilom. Dojo je i PJ Harvey, i Thom York i Bat For Lashes, i Patti Smith i i Philip Glass i Massive Attack, a ipak, Dunja Dačić. Prvi EP Dojo nosi naziv “Endings”.

Izvor/foto: GTO “Kragujevac”

Bez vode

oktobar 30, 2014 od Svetlana Timotijevic za Servis, Vesti sa 0 komentara

vodaZbog radova na vodovodnoj  liniji, u četvrtak 30.oktobra 2014.godine, od  8 do 11 časova, bez vode će ostati potrošači u naselju Bojanić.

Mole se potrošači da obezbede vodu za neophodne potrebe.

Prilikom dolaska vode može doći do blagog zamućenja u cevovodima pa je potrebno tu vodu ispustiti dok se ne izbistri.

Svečana tribina pod nazivom “ Budi Pokazivač“

oktobar 29, 2014 od Svetlana Timotijevic za Kultura, Vesti sa 0 komentara

U sredu 29.10.2014. godine u 20:00 časova, u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, održaće se svečana tribina pod nazivom“ Budi Pokazivač“.

01_gimnazija

 

Na tribini će se govoriti o projektu“ Budi Pokazivač“ koji je odobren od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Cilj projekta je podsticanje aktivizma, volonterizma i humanosti mladih.

Učesnici programa: Bojana Pudar, tim-lider projekt“ Budi Pokazivač“, Tatjana Đaković, student medicine i dugogodišnji volonter Crvenog krsta, Miljan Čpajak, doktor medicine i dugogodišnji volonter Crvenog krsta,
Danica Krstić, Dečiji hor “Amadeus“, hor OŠ “21. oktobar“ iz Kragujevca.

Dodela zahvalnica:

OŠ “ Radoje Domanović“ iz Kragujevca,
Prvoj Kragujevačkoj gimnaziji,
Danici Krstić,
Dečijem horu “Amadeus“ ,
horu OŠ “21. oktobar“ iz Kragujevca,
za doprinos razvoju portala „Pokazivač“ i za učešće u projektu “Budi Pokazivač“.

 

 

 

Bez struje

oktobar 29, 2014 od Svetlana Timotijevic za Servis, Vesti sa 0 komentara

strujaZbog radova na niskonaponskoj mreži (rekonstrukcija mreže) dana 30.10.2014. godine u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u delu naselja Lipe (ul. Mlavska, Orahovačka, Božidara Maslarića, Mladenovačka).

Zbog radova u trafostanici (dolivanje ulja u transformatoru) dana 30.10.2014. godine u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u delu naselja Čumić – Crvenac, Mijailovići.

Zbog radova na niskonaponskoj mreži (premontiravanje stubova) dana 30.10.2014. godine u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u naselju Trešnjevak.

Zbog seče rastinja pored dela trase 10 kV dalekovoda pravac Ciglana – ogranak prema Vinjištima dana 30.10.2014. godine u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u naselju Vinjišta.

Ukoliko vremenski uslovi ne dozvole obavljanje navedenih radova Elektrodistributivno preduzeće Elektrošumadija će blagovremeno obavestiti potrošače o ponovnom terminu isključenja.

Prvo obraćanje medijima nakon izbora za gradonačelnika

oktobar 29, 2014 od Svetlana Timotijevic za Događaji, Vesti sa 1 komentar

UKragujevca Radomir Nikolić je najpre zahvalio odbornicima koji su pružili podršku njegovom timu. Nikolić se zahvalio i dosadašnjem gradonačelniku Veroljubu Stevanoviću za sve ono dobro što je činio u prethodnom periodu. Za one stvari oko kojih se nismo slagali mi ćemo pokušati da ih sprovedemo, na onaj način kako smo mi zamislili da treba da se sprovode – rekao je Radomir Nikolić.

Untitled-1

 

Istovremeno, Nikolić je iskazao i bojazan da je do ovih promena došlo prekasno. Jer, mere konsolidacije koje je usvojila Skupština grada u junu mesecu do sada nisu sprovođene. Prema Nikolićevim rečima, čekaju novu skupštinsku većinu i novo rukovodstvo.

Bojim se da me danas nisu izabrali za gradonačelnika, već za stečajnog upravnika. Grad, kazao je Nikolić, duguje mnogo, ne onako kako je pričao Veroljub Stevanović. Grad duguje više od jednog budžeta i bukvalno je pred bankrotom. Mi ćemo u narednom periodu u hitnom postupku uraditi reviziju kompletnog stanja u javnom sektoru, u gradskoj upravi, ustanovama, u javnim i javno – komunalnim preduzećima. Na osnovu podataka do kojih dođemo uradićemo ozbiljnu analizu i upoznaćemo vas sa svim aktivnostima koje ćemo činiti do kraja mandata.

Tim koji je sastavio, Nikolić planira da širi. Svi dobri i stručni ljudi su pozvani da nam pomognu. Pomoć nam je neophodna. Razgovaraćemo sa svima. Ovo gradsko rukvodstvo učiniće jedan preokret u politici koju je vodio grad do sada. U republičkoj Vladi rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić imaćemo saradnika, nećemo se svađati sa Vladom sopstvene države.

U cilju obezbeđivanja utakmice

oktobar 29, 2014 od Svetlana Timotijevic za Sport, Vesti sa 0 komentara

kragujevac-stadionPolicijski službenici Policijske uprave u Kragujevcu će, u skladu sa članom 69. st. 3. Zakona o policiji, snimati video kamerama i fotografisati učesnike fudbalske utakmice osmine finala kupa Srbije, između FK ”Radnički 1923” iz Kragujevca – FK ”Jagodina” iz Jagodine, koja će se odigrati na Gradskom stadionu ”Čika Dača” u Kragujevcu, 29. oktobra 2014. godine, sa početkom u 13,00 časova.

Policijska uprava u Kragujevcu poziva sve posetioce da sportski i korektno bodre svoj klub. Protiv onih koji budu vršili krivična dela ili narušavali javni red i mir, biće preduzete sve zakonom propisane mere.

Stranica 1 od 17812345...102030...Poslednja »