www.kragujevac.co.rs

vodic-za-ekupovinu

Vesti

Uz pomoć opštine sami obezbedili protivgradne rakete

Nikako ove godine nevolje da zaobiđu poljoprivrednike i njihove „fabrike pod otvorenim nebom“. Poplave, grad, olujno nevreme, sve se to jedno za drugim nadovezalo i zahvatilo opštinu Topola.

brzo_do_raketa_1

Ne želeći da išta više prepuštaju slučaju žitelji Mesnih zajednica Vinča, Plaskovac, Bor i Mitrovčić, su se samoorganizovali i u koordinaciji sa lokalnom samoupravom, doneli odluku da sami prikupe sredstva za nabavku raketa za protivgradnu zaštitu kako bi nove nepogode, ako ne u potpunosti izbegli, ono ih sveli bar na minimum.

Munjevitom i nadasve efikasnom akcijom, za svega 24 sata, oni su uspeli da prikupe novac, dok je sa druge strane Opština Topola na svaki njihov prikupljeni dinar dodala još jedan iz opštinske kase – tako da su rakete kupljene, kako bi narod rekao, po pola.

Na ovaj način u rekordnom roku nabavljeno je 25 raketa i otpremljeno u Radarski centar protivgradne zaštite „Bukulja“. Proizvođač je fabrika „Poliester grupa“ D.O.O. iz Priboja. Kupljeno je 19 raketa dometa 8 kilometara, tzv. osmice i 6 raketa dometa 6 kilometara, tzv. kasetne šestice. Cena po raketi je oko 35.000 dinara sa PDV-om. U dogovoru sa stručnim službama Radarskog centra o strategiji postavljanja raketa, one su u toku današnjeg dana distribuirane po protivgradnim stanicama i to: Trešnjevica 4, Mitrovčić 4, Vojkovci 2, Vinča 5, Plaskovac 6, Šatornja 2. i Brezovac 2.

Predsednik opštine Topola, Dragan Jovanović, se zahvaljuje svima koji su dali novac za kupovinu raketa. Ističe da je ovo jedinstven primer u Srbiji gde su Opština i građani zajedno kupili rakete.

-Nastavićemo iduće nedelje dalju nabavku. Ovo je najbrži mogući način. Više nismo mogli da čekamo. Od MUP-a i Sektora za vanredne situacije pomoći nema – rekao je, ne krijući zadovoljstvo Jovanović.

Zadovoljstvo i oduševljenje nisu krili ni zaposleni u Radarskom centru „Bukulja“. Kažu da se do sada nije desilo da neko ovako brzo dođe do raketa, a što se vremenskih prilika tiče upozoravaju da posle smirenja vremena za vikend, od ponedeljka sledi novi talas nestabilnosti.

Tagged

Povezane vesti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Fotografije članaka
 • Zaplenjeno 960 grama marihuane
 • Od ponedeljka zamena godišnje karte
 • Poraz Kragujevčana
 • Otvoren 24. HISPA centar u Srbiji i regionu
 • Najveći izvoznici u Šumadiji i Pomoravlju
 • Premijera predstave “Božićna bajka” u Dečijem pozorištu
 • Predstava “Posveta” u Domu Omladine
 • Plan rada za narednu godinu
 • FAS “Poslodavac godine”
 • U toku godine opljačkao robu vrednu 2 miliona dinara